dinsdag 26 november 2013

Sint maken

2013-11-26
Op de foto's zie je ons aan het werk bij het maken van een Sint. Vandaag werden we door fruitmoeke van dienst verrast met krulpeertjes!!Het zag er niet alleen lekker uit, het was ook lekker.

vrijdag 22 november 2013

vrijdag

Vandaag hebben er heel wat kinderen eventjes Sint of Zwarte Piet gespeeld hoor...de poppenhoek/bureau van de Sint is een geliefkoosd hoekje! Er werden ook hele mooie schilderijen gemaakt van Sint en Piet. Bij de plasticine konden ze een Sint namaken en bij de letterhoek, woorden stempelen... In alle hoekjes is er wel iets te beleven rond de Sint. Zeer leuk!
2013-11-22

woensdag 20 november 2013

Sinterklaas zijn bureau

sint
De klas ziet er opeens helemaal anders uit, de poppenhoek is het bureau van de Sint, de winkel is een speelgoed-pakjes winkel, de werkbank is atelier van de Pieten, de boekenhoek is de sintenboekenhoek,de letterhoek ligt vol met sint-woorden, telspel.... Supertof vinden de kleuters dit !! Ze raakten deze morgen niet uitgekeken...telkens zagen ze iets nieuws....

grootoudersfeest

grootoudersfeest
Dinsdag 19 nov = grootoudersfeest. De kleuters waren er helemaal klaar voor. In de voormiddag hebben we nog eens ons lied geoefend op de speelplaats en verteld over onze oma en opa die naar het feest ging komen. Na de middag vertrokken we met de grote bus naar de zaal. DAAR mochten wij op het podium zitten en kijken naar de mooie film die juf Sarah over ons gemaakt heeft. Daarna hebben we ons liedje gezongen voor onze oma en opa. Dan kregen de oma's en opa's koffie en taart en wij taart en een drankje. Wij hadden ook een geschenkje klaar voor onze grootouders, en waren dan ook zeer trots om dit te kunnen afgeven. We zagen veel blije gezichtjes, bij zowel de kinderen als de grootouders en zeggen dan ook BEDANKT aan de mensen van de ouderraad die deze namiddag voor ons mogelijk gemaakt hebben.

vrijdag 15 november 2013

zwemmen

Vandaag mochten we weer gaan zwemmen. Dat was weer super leuk hoor. We mochten van juf Maithé springen als kikkers, waggelen als eenden, sluipen als krokodillen,.... We moesten ook springen in het water. Dat was heel wat hoor! Sommigen waren helemaal niet bang, en sprongen gedurfd ver in het water, anderen hadden toch de hand van de juf nodig om de sprong te wagen. Dank u wel om je kinderen makkelijke kledij aan te trekken, want om kwart na twee gaan we uit het water en om half drie zitten we in de bus...dat is supersnel doorwerken om in onze kleren te raken hé..maar de kleuters kunnen al veel zelf, zeker als jullie ze telkens een training of zo aan trekken die dag;Bedankt !! Moe maar voldaan keerden we met de bus terug. Verder hebben we deze week......verrassing he, oma's en opa's.... We kunnen op de blog niet veel tonen deze week, maar dinsdag op feest voor oma en opa komen jullie meer te weten. Fijn weekend aan allen.
2013-11-15

vrijdag 8 november 2013

knutselen
deze week hebben we al goed geknutseld aan ons geschenkje voor oma en opa. We hebben ook al bezoek gekregen van oma Zoeteke...wie dat is en wat ze komt doen, zal jullie kapoen wel verklappen. Op de foto's zie je ook de jarigen van oktober. Alvast nog een proficiat aan deze kinderen Vandaag wisselden we terug enkele kleuters uit naar eerste leerjaar. Er kwamen ook drie meisjes terug naar de kleuterklas. Je kan dit ook volgen op de blog van juf Marleen http://eerstegraaddeverrekijker.blogspot.be/

donderdag 7 november 2013

Timon vier jaar

Timon
Proficiat Timon! En wat waren de cakejes super lekker hoor!
sorteren

dinsdag 5 november 2013

verjaardag Zineb en Victor

victor
we hebben in de klas de verjaardag gevierd van Victor, die vier jaar werd in de vakantie en van Zineb, die jammergenoeg op haar verjaardag ziek was. Dubbelfeest dus in de klas; Dat was een goede start na de herfstvakantie hoor!