woensdag 26 februari 2014

twee verschillende schoenendag

2014-02-26
Vandaag moesten we twee verschillende schoenen aantrekken.Toen de kleuters naar huis gingen hadden ze ook nog hun zelf gemaakt masker op!

dinsdag 25 februari 2014

puzzelkoningin
Janne is gisteren ook nog puzzelkoningin geworden!! Dat wil zeggen dat ze alle puzzels gemaakt heeft en al haar puzzelkaarten vol zijn!! Zeer flink hoor Janne.Proficiat!! Vandaag juwelendag...de kleuters hadden allemaal hun beste juwelen aan!! Morgen twee verschillende schoenendag! (Dat mag ook een versierde en een niet versierde schoen zijn...
2014-02-25
Vic is donderdag 5 jaar geworden. Hij was jammer genoeg ziek op zijn feestdag. We hebben zijn verjaardag gisteren gevierd in de klas. Vic heeft er in elk geval van genoten en wij....natuurlijk ook. Je ziet ons ook met onze hoeden aan! We hadden gisteren ook nog fijn nieuws gekregen van juf Sarah: Kamiel is geboren, een broer voor Wannes en Louis!! Proficiat Juf Sarah!! en geniet maar samen met je man en kindjes van dit kleine wondertje!!

woensdag 19 februari 2014

2014-02-19
Deze namiddag had de sportdienst van Anzegem een heuse kleuterjungle opgericht in de sporthal. De kleuters konden zich hier zeker goed uitleven!! Het was zeer leuk.

maandag 17 februari 2014

donderdag 13 februari 2014

tekenen met wanten aan

2014-02-13
We hebben een moeilijk werkje gedaan vandaag: een wintertekening tekenen met wanten aan! Niet makkelijk om zo de stift te hanteren hoor! maar het resultaat is goed gelukt.

zaterdag 8 februari 2014

Hanne is zes jaar geworden

2014-02-08
We hebben in de klas de verjaardag gevierd van Hanne.Ze is zes jaar geworden. Wat was dat weer superleuk hoor!! De kleuters spelen ook zeer graag in de iglo.

donderdag 6 februari 2014

iglo

iglo
We zijn gestart met een nieuw thema. Noordpool - zuidpool. Na de brainstorm met de kleuters kwamen we op het idee om een iglo te bouwen in de poppenhoek. Onze poppenhoek lijkt nu helemaal op de woning van de Eskimo's.

groentenpuree maken

2014-02-06
in de klas hebben we wortelpuree gemaakt. De kleuters hebben geholpen om alles fijn te snijden en dan hebben we alles gekookt. Toen de wortels en de aardappelen goed zacht waren, hebben de kleuters geholpen om alles met de aardappelstamper fijn te stampen. Natuurlijk hebben we dan mogen proeven van de wortelpuree. En....lekker dat dat was.

maandag 3 februari 2014

hiep hiep hoera

2014-02-03
Vandaag hebben we de verjaardag gevierd van een lieve tijger en daarbij lekkere (en zeer mooie) cake-lolly's gegeten. We hebben ook veel gewerkt aan onze baby en een wiegje. De baby's in de poppenhoek werden ook weer zeer goed gewassen. We hebben ook een versje geoefend over ons juf Sarah met haar baby'tje in de buik. Als je het versje wil horen, kijk dan maar naar het filmpje.
vers