maandag 31 maart 2014

donderdag 27 maart 2014

Luna jarig

2014-03-27
Op 26 maart werd Luna 6 jaar. Dit hebben we natuurlijk gevierd in de klas hé! Luna had lekkere cakejes mee en we hebben gezongen en gesmuld! Een dikke proficiat voor LUna!!

zondag 23 maart 2014

Lente

Donderdag was het nog geen lente maar toch hebben de kleuters toen een lentewandeling gemaakt. Ze hebben genoten van de zon, de prachtige lentebloemen en de fluitende vogeltjes! Het was zeer leuk! Op vrijdag kwam juf Hilde in de klas en vroeg aan de kleuters om even na te denken om de nieuwe speelplaats leuk in te richten,iets bedenken waar ze veel zullen kunnen spelen. Nu kunnen de kleuters aan de slag en mee helpen denken aan hoe het daar aan de overkant leuk spelen zal zijn! Ik ben benieuwd wat ze allemaal zullen bedenken.
2014-03-23

woensdag 19 maart 2014

2014-03-19
Mattisse had deze morgen goed nieuws, de baby van zijn grote zus is geboren.Eden is zijn naam. We hebben een mooie kaart voor hem gemaakt. Deze morgen vonden we ook een brief van de dino. Hij had onze teletijdmachine gebruikt om terug te gaan in de tijd? Nu is hij terug bij zijn mama! Daarmee sluiten we het thema dino's af en gaan we over naar lente en Pasen.

dinsdag 18 maart 2014

2014-03-18
Wat een fijne ontdekking vandaag! De kleuters mochten met een borsteltje het zand wegvegen van hun gipsafdruk en ....hun dino kwam tevoorschijn! Precies echte archeologen! Ook lag er deze morgen een brief van Dino in onze klas. Hij had twee tekeningen uitgekozen van de kleuters, waarop een plaatske stond waar hij kon wonen! Maar liefst van al zou hij met de teletijdmachine terug gaan in de tijd..;naar zijn mama. Dus....de kinderen hebben een teletijdmachine geknutseld en wie weet...zal ze echt werken! Morgen weten we meer.

maandag 17 maart 2014

afdruk maken
Vandaag zijn we begonnen met een afdruk te maken van een dino. De kleuters drukken in nat zand een dino en daarop gieten we dan gips. Dit staat nu te drogen in de klas en morgen mogen ze dan, net als echte archeologen met een borsteltje het zand weg borstelen en hopelijk komt hun afdruk dan te voorschijn. We maken dus onze eigen fosiel. Hopelijk lukt het en raakt alles dan veilig thuis.

vrijdag 14 maart 2014

2014-03-14
De kleuters hebben deze week al heel wat dino avonturen beleefd. We hebben ook een dino race gehouden tussen twee ploegen.... met de dobbelsteen moesten ze dino's helpen om vooruit te raken;wie het eerst in de midden raakte was de gelukkige dino. Spannend hoor! We hebben ook in de zandbak buiten gespeurd naar sporen van de dino's en vulkanen gebouwd. We zijn nog niet helemaal klaar met het thema en gaan dus volgende week nog even door. Fijn weekend!

dinsdag 11 maart 2014

thema dino's

2014-03-11
Het nieuwe thema in de klas heeft veel succes. De dino's zijn in bijna alle hoeken van de klas zichtbaar. De kleuters zijn erg geboeid in deze grote dieren! In de zandbak vonden ze zelfs sporen van....dino's denken ze!! Stukjes bot??wie zal het zeggen hé.

zaterdag 8 maart 2014

Maandag starten we met het thema dinosaurussen, wie boekjes heeft of speelgoed dat past in dit thema mag dit zeker mee brengen. Tot maandag!